شاهزاده رضا پهلوی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

روز ۳ اکتبر (۱۱ مهرماه)، در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد، از او خواستم تا از ایجاد کمیسیون تحقیق در خصوص جنایات جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر حمایت کند.

My recent letter to the UN Secretary-General requesting his support for a Commission of Inquiry into the widespread, ongoing human rights abuses being committed by the Islamic Republic in Iran.

عالی‌جناب آنتونیو گوترش،
دبیرکل سازمان ملل متحد،

با احترام از شما درخواست می‌کنم تا از ایجاد یک کمیسیون تحقیق در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به منظور بررسی مسئولیت مقامات جمهوری اسلامی در نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر علیه شهروندان ایرانی -که جهان طی روزهای اخیر شاهد آن بوده است- حمایت کنید. به ویژه که این جنایت‌ها علیه معترضانی انجام می‌گیرد که آغاز جنبش‌شان برای دادخواهی قتل مهسا (ژینا) امینی بود؛ قتلی که به دست پلیس به اصطلاح اخلاقی و به اتهام عدم رعایت قوانین زن‌ستیزانه مربوط به حجاب اجباری رخ داد.

نه خشونت جمهوری اسلامی علیه معترضان مسالمت‌جو امر تازه‌ای است؛ و نه کارنامه تکان‌دهنده این رژیم در اعدام‌های خودسرانه، شکنجه زندانیان سیاسی، و فهرست بلندی از دیگر جرایم ضد بشری.

متاسفانه تا امروز، سازمان ملل در ایجاد یک کمیسیون تحقیق برای شناسایی مسئولیت فردی اشخاصی که عامل و آمر چنین اعمال سوئی بوده‌اند، ناکام بوده است. همان‌طور که قربانیان دیگر در جهان از بررسی در خور جنایات صورت‌گرفته علیه خود بهره‌مند شده‌اند، مردم ایران نیز سزاوار چنین تحقیقاتی هستند.

دادگاه‌های ایران قادر به اجرای عدالت‌ نیستند؛ چرا که خود ابزاری برای سرکوب، و تحت پیگرد قرار دادن افراد بیگناه‌ هستند؛ در حالی‌که به مرتکبان جنایت، اجازه فرار از پاسخ‌گویی را می‌دهند.

ناکامی سازمان ملل در اقدام عملی، تنها معافیت جمهوری اسلامی از مجازات را استمرار بخشیده و این رژیم را به ظلم بیشتر علیه مردم ایران تشویق کرده است. این رویه‌ای است که مردم ایران طی سال‌های متمادی از آن رنج برده‌اند. در این لحظه تاریخی که مردم ایران خواهان حقوق بنیادین‌شان تحت لوای «زن، زندگی، آزادی» هستند، ما خواهان آنیم که سازمان ملل متحد نیز در کنار این مردم که برای آزادی و اعاده حیثیت‌شان مبارزه می‌کنند بایستد.

آن روز به‌زودی فرا خواهد رسید که مرتکبان این جنایات یا در مقابل دادگاه‌های عادلانه در یک ایران دموکراتیک، یا دادگاه کیفری بین‌المللی محاکمه شوند. یک کمیسیون تحقیق سازمان ملل می‌تواند زمینه را برای آن روز فراهم کند، و مشوق جوانان دلیری باشد که هر روز کشته یا شکنجه می‌شوند، فقط به این دلیل که می‌خواهند با آنها هم‌چون انسان‌های دارای حقوق رفتار شود.

جناب آقای دبیرکل، بالاترین مراتب احترام من را پذیرا باشید.

رضا پهلوی

۳ اکتبر ۲۰۲۲ (۱۱ مهر ۱۴۰۱)

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

مصاحبه شاهزاده رضا پهلوی

اگر واقعا می‌خواهیم از تشدید تنش جلوگیری کنیم باید به دنبال پایان این رژیم باشیم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *