خلاصه نامه حمایتی: “کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در ژنو” از “فعالین ندای زنان ایران”
_ در ابتدای این نامه با برشمردن فعالیتهای فعالین “ندای زنان ایران”
خانمها : اکرم نصیریان ، مریم محمدی، ناهید شقاقی، اسرین درکاله، در رابطه با سواد آموزی، اقدامات بشردوستانه در کمک رسانی به آسیب دیدگان حوادث طبیعی، فعالیتهای توانمندسازی زنان، فعالیت این فعالین در رابطه با مخالفت با حجاب اجباری و تشکیل کمپین پایان دادن به حجاب اجباری ، پرداخته
_ سپس به تاریخ و مکان بازداشت این افراد، زمان حضور آنها در بازداشتگاه، عدم دسترسی به وکیل در مدت بازداشت ، میزان و علت حکم زندان برای این افراد و همچنین به تحت فشار بودن وثیقه گذاران جهت معرفی این افراد برای اجرای حکم اشاره می کند.
که این تحت فشار بودن وثیقه گذاران، منجر به بازگشت، اکرم نصیریان، مریم محمدی و اسرین درکاله به زندان شد و ناهید شقاقی به علت تحت درمان بودن، به زندان مراجعه نکرده اما وثیقه گزارش، تحت فشار می باشد.
_ در قسمتی از این نامه، اشاره شده است ، ظاهرا دلیل به اجرا در آمدن حکم زندان این فعالین، سازماندهی کمپین اینستاگرامی پایان دادن به حجاب اجباری است.
_ در ادامه با برشمردن بندهای “میثاق بین المللی مدنی و سیاسی” که جمهوری اسلامی هم آن را امضا کرده، از مقامات ایران خواستار پاسخگویی در نقض قوانین در این پرونده شده است.
از جمله این مواد قانونی میتوان اشاره کرد به:
ماده ۱۹. آزادی عقیده و بیان
ماده ۲۱. آزادی اجتماعات مسالمتآمیز
ماده ۲۲. آزادی تشکل
ماده ۹. حق آزادی و امنیت شخصی بند ۴ ماده ۹۹. حقوق فرد بازداشتی
ماده ۳، ۲۶ و ۱۴ . حقوق دادرسی عادلانه و علنی برای افراد
و …
_ و همچنین از صدور حکم بابت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” برای این افراد شدیدا ابراز نگرانی کرده و توضیح می دهد با توجه به بند ۳ ماده ۱۹. امنیت ملی، منافع کل ملت را در نظر میگیرد، نه امنیت یک مقام یا یک رژیم را در برابر اعتراض کنندگان.
_ در قسمتی از این نامه اشاره شده است با توجه به اینکه مدافعین حقوق زنان بیشتر از سایرین مورد خشونت و آزار قرار می گیرند، بر اساس مفاد قانونی، کلیه کشورها ملزم به تضمین حقوق فعالین زنان و تضمین فعالیت آنها در محیطی امن هستند.
همچنین با اشاره به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که در 18 دسامبر 2013 منتشر شده، اشاره می کند به تضمین سلامت محیط فعالیت و مصونیت قانونی از مجازات، برای افرادی که فعالیت آنها در زمینه حقوق زنان می باشد.
_ امضا کنندگان نامه حمایت از فعالین “ندای زنان ایران” در این نامه عبارتند از:
(Mary Lawlor) مری لاولور
گزارشگر ویژه در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر
ایرنه خان ( Irene Khan )
گزارشگر ویژه در مورد ترویج و حمایت از حق آزادی عقیده و بیان
کلمنت نیالتسوسی وول ( Clement Nyaletsossi Voule )
گزارشگر ویژه در مورد حقوق آزادی اجتماعات مسالمت آمیز و تشکل
جاوید رحمان ( Javaid Rehman )
گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران
ملیسا اوپرتی ( Melissa Upreti )
رئیس گزارشگر کارگروه تبعیض علیه زنان و دختران